Facebook Share


Evaluarea subiectului:
  • 2 voturi - 3 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cultivarea alunului afacere profitabila
skp Deconectat
Membru
**
Registered

Mesaje: 32
Subiecte: 19
Alăturat: Oct 2012
Reputaţie: 0
Sexul: Selecteaza
Locatie: ro
#1
Cultivarea alunului afacere profitabila
Am vazut de curand o stire la tv cu o femeie care si-a plantat pe cateva hectare, aluni. Din cate spunea pe acolo ar fi o afacere destul de profitabila pe o durata de cateva zeci de ani.
M-am gandit sa plantez si eu de control cativa zeci de puieti de alun si sa vad cam cate kg pot sa recoltez in medie de la fiecare ca pe viitor sa plantez pe o suprafata mult mai mare.
Am cautat pe net download Cresterea Alunului PDF si nu gasesc deloc. Este cineva care are asa ceva ? As fi recunoscator si daca costa destul de mult, chiar as fi nevoit sa cumpar o asemenea carte.
Astept ajutorul vostru, celor care deja aveti aceasta carte despre Cultivarea Alunului in format PDF.
21-10-2012, 04:01 AM
Admin Absent
www.Colocviu.ro
*******
Administrators

Mesaje: 624
Subiecte: 577
Alăturat: Oct 2012
Reputaţie: 1
Sexul: Masculin
Locatie: Romania
#2
Cultura alunului (SFATUL SPECIALISTULUI)
[Imagine: 858alunul.jpg]

IMPORTANŢĂ
Specia de alun este valoroasă prin calitatea fructelor sale. Alunele sunt bogate în substanţe nutritive, (substanţe proteice, substanţe grase, glucide, celuloză), substanţe chimice: potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, precumşi vitaminele E, B1, PP.Fructele se utilizează în stare proaspătă ca atare, în industria dulciurilor şi farmaceutică.
Uleiul de alune este apreciat în fabricarea produselor cosmetice, în fabricarea lacurilor şi în pictură.
Alunul este originar din Asia Mică, Bazinul Mării Negre, s-a extins în Turcia, Grecia, Italia, Spania, Franţa etc. În ţara noastră este răspândit în zonele de deal, Vâlcea, Gorj, Maramureş, Hunedoara, Caraş-Severin etc. Se poate cultiva chiar în zona de câmpie, în plantaţiile clasice din jurul caselor.

MATERIAL BIOLOGIC-SOIURI
Materialul biologic se asigură din pepinierele pomicole din Staţiunile de cercetare din Vâlcea, Fălticeni, Târgu Jiu, Caraş-Severin.
Principalele specii de alun din care au fost obţinute soiurile actuale sunt: Alunul european, Alunul comun sau de pădure, Alunul tubulos, Alunul turcesc, Alunul american, Alunul siberian.
În ţara noastră colecţia de alun se găseşte la Staţiunea pomicolă Vâlcea, fiind create soiurile: Vâlcean, Cozia, Romavel.

CERINŢE FAŢĂ DE FACTORII DE VEGETAŢIE
Alunul are cerinţe moderate faţă de lumină, reuşeşte foarte bine în majoritatea zonelor pomicole, în schimb alunul turcesc, are pretenţii mai mari faţă de lumină.
Faţă de căldură se comportă diferit în funcţie de specie şi soi. Sunt unele soiuri, cum este alunul turcesc, care reuşeşte mai bine în zone mai calde, în timp ce alunul de pădure reuşeşte mai bine în zone cu temperatura medie de +100C..... +120C. Soiurile sensibile rezistă în sezonulrece până la - 180C.... - 200C, iar alunul de pădure rezistă până la - 250C.... - 280C.
Faţă de apă alunul are cerinţe mari, în schimb faţă de sol preferă solurile mijlocii, permeabile, cu ph cuprins între 6,0 - 7,8.

ÎNFIINŢAREA CULTURII
Terenul destinat culturii alunului se fertilizează cu gunoi de grajd fermentat în cantitate de 40 t/ha. Alunul reacţionează bine la îngrăşămintele minerale pe bază de azot, fosfor şi potasiu. Dozele recomandate sunt 80-60-60 kg substanţă activă.
Materialul săditor se plantează imediat, întrucât se dezhidratează uşor, iar la plantare dacă solul este uscat se udă periodic.
Distanţele de plantare sunt de regulă de 5 - 6 m între rânduri şi 4 - 5 m pe rând în plantaţiile clasice, în timp ce în plantaţiile intensive distanţa între rânduri şi pe rând este mai mică 4 - 5 m şi 2,5 - 3 m.
Plantarea se poate face toamna, reuşita este mai mare sau primăvara devreme. Se udă după plantare, se calcă pământul pe rădăcini şi se muşuroiesc tufele pentru a feri rădăcinile de ger.
La plantare se grupează 2-3 soiuri în parcele pentru a se asigura polenizarea.

Prof. univ. dr. ing. LĂZUREANU AUREL
Sursa: giarmatavii .ro

Taguri: alunul afacere profitabila afacere cu aluni cultivarea alunului cultivare aluni profit afacere cu aluni cultivare aluni download cultivarea alunului download totul despre aluni PDF cultivarea alunului cultivarea alunului PDF download pdf cultivarea alunului
Bunul simt ne autocenzureaza. Cand acesta nu exsista, ne cenzureaza moderatorii.
(Ultima modificare: 17-03-2013, 08:30 PM de Admin.)
16-11-2012, 03:14 PM
[-]
Raspunde folosind Facebook: 


Posibile subiecte înrudite...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizualizări: Ultimul mesaj
  Cultivarea ciupercilor Champignon skraoski 199 67,045 03-10-2016, 10:42 AM
Ultimul mesaj: costeanu22
  Fa bani cu FxNet! FxNet 0 3,011 10-09-2013, 06:28 PM
Ultimul mesaj: FxNet
  o alta idee :) tech 0 1,599 14-11-2012, 01:06 PM
Ultimul mesaj: tech
  Bani din gunoi! Remus 1 2,169 08-11-2012, 04:54 PM
Ultimul mesaj: Cristi
Thumbs Up Venituri suplimentare!!!! your future 0 1,607 17-10-2012, 11:23 AM
Ultimul mesaj: your future

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)
Schimba Link cu Forum Colocviu.ro Reîntoarce-te Sus

All content © copyright Forum Colocviu.ro Designed by Audentio Design Traducere MyBB Romania

Powered By MyBB © 2002-2017 MyBB Group Forum Anunturi Gratuite

Viral Videos Best Vines Romania